Det finns ett så mycket större panorama kring att spara in pengar än att sno med sig ketchup från McDonalds, här kommer det första!
 
¤1 Provmånad.. efter provmånad.. efter provmånad.

Jag älskar streamingsajterna där ute, jag tycker det är en naturlig och mycket bra utveckling så man kommer bort ifrån det olagliga i att ladda ner samt det moraliskt tveksamma till att streama från i sin tur olagliga sajter. Läste någonstans att sista Game of Thrones-avsnittet i våras var det hittills mer olagligt nerladdade avsnittet någonsin med 100 000+ nedladdningar bara i Sverige. Kan inte hjälpa att bli lite imponerad av att så många människor har lärt sig att koppla ihop nedladdningsprogram och rätt sida, tekniken har verkligen tagit sig ända in i folkhemmet! Oavsett vad man tycker om detta så förstår man ju att det finns en skriande marknad för alternativ och det har ju det senaste året blivit mycket bra sidor av Netflix, Viaplay, HBO Nordic och även tv4 play har ett och annat att erbjuda ibland. Prisvärda är de också, om man jämför med att hyra eller köpa filmen, de flesta är runt 69-99 kr/månad. Alla erbjuder en gratis provperiod på en månad eller 14 dagar. Om ni, som jag, är barnfria studenter vet ni att har man hittat en fantastisk serie som man är mitt inne i så kan varken mat- eller sovklockan väcka en ifrån den transen. Dock är en månad ofta lite för lite tid att plöja kanske 4 säsonger (även för mig) och det är här jag så att säga, gör en fuling. Provmånaden är kopplat till mail och kontokort, men i vårt hushåll har vi inte bara ett kort utan eh fyra stycken. Använd någon uråldrig mail, ett nytt kort och vips, så har man 30 färska dagar att använda till sitt förfogande.
 
Helt by the book? Nja.. Moraliskt förkastligt? Tycker jag inte ändå. Några månader har vi glömt säga upp abonnemanget och ändå betalat nästa månad så jag tycker det känns som en helt ok deal.
 
Nu ska jag faktiskt titta på tv:n (Netflix har gått ut och...) för mina surt betalade radiotjänstpengar. Missförstå mig inte, jag tycker det är fantastiskt med public service och det klart vi ska betala för något sådant, jag tycker bara det är lite orimligt att ensamhushållen med ofet inkomst pungar ut lika mycket per år (2076 kr..) som de stora villorna med 4 tv-apparater. Äsch, det är en annan diskussion.
 
Ha en trevlig kväll allihop och njut av lugnet som bara kommer en lördagkväll, halvsovandes framför tv:n med godisskålen i knät och fjärrkontrollen inom räckvidd. Hej!
 
Idétorkan har slagit till och jag skulle behöva lite nya inputs. Jag kan knappt förstå att jag skriver detta men ni är ju ändå en skara som läser bloggen och jag, eh, undrar om ni, eh, är lite nyfikna på liksom mig och hrrm mina tankar om... saker. Gud, rodnar här i soffan bara jag skriver orden. Det känns så självförmätet att tro att jag är i någons  tankar, haha. Jag tror inte att det är så att folk därute spricker av nyfikenhet inför min otroligt spännande vardag men det jag egentligen vill säga är väl om någon har ett intressant ämne man kan spinna vidare på som jag kan skriva om ur mitt perspektiv?
 
Peace out som man säger, ha en härlig måndag!
 
 
 
 
 
Bloggaren Fröken Spara skrev om fattiga och rika och det fick mig att börja fundera över vad som gör någon rik. Ja, det låter klyschigt och man är ju frestad att svara som J Lennon att all you need is love men nja, de flesta av oss behöver också någonstans stt bo, lite mat och något härligt att göra. det spännande dilemmat som vi alla stött på är att man antingen saknar tid eller pengar, och ibland har man varken eller. 
 
Min pappa började arbeta efter gymnasiet och blev kvar på samma arbetsplats hela livet. Han har alltid gillat sitt arbete men har alltid sneglat lite åt dem med arbeten där mycket resor ingår och egna företagare som efterhand kan plocka ut rätt feta löner. Min sambo har en pappa som har just ett sådant jobb och familjen har alltid haft gott om pengar och han har fått resa till många spännande länder i jobbet. Det är så lätt att bara se den biten och att odla en avundsjuka. Det som däremot kanske inte är lika tydligt är att min pappa för det första haft turen att alltid ha ett arbete och för det andra kunnat vara hemma varje dag kl 16:30. Det är också värt mycket, framförallt för den övriga familjen.
 
Jag vill jag inte påstå att det ena är bättre än det andra men jag önskar att vi alla skulle väga in fler variabler än lön och arbetsuppgifter på vad som är ett bra jobb, eller framförallt vad som passar just mig. Vad är viktigt i mitt liv? Det är så lätt att påverkas av vänner och familjs åsikter om vad som är det rätta och det mest eftertraktansvärda istället för att lyssna inåt. Jag funderar fortfarande på sommaren men visst lutar det åt ledighet och skrivarkurs under sommaren, men inget är bestämt än. Skrev ett inlägg om detta HÄR. 
 
För mig som ännu studerar och inte valt arbete än så funderar jag rätt mycket på detta, det känns svårt att välja något som passar mig nu och även i framtiden, men det kanske är så att det är lättare än vad jag tänker att byta arbete den dagen man skaffar familj och vill ha andra arbetstider exempelvis. 
 
Vad har varit viktigast i val av arbete för dig?
 
 
 

Liknande inlägg