Här sitter jag och bloggar vid tolvslaget!
 
Nää.. Har bar lärt mig hur man tidsinställer inlägg, hehe.
 
Ja, nyårslöften, ska man ha det? Ska nog byta ut dem mot nyårsförsök. Eller, eh, ser ju hur mesigt det ser ut med nyårsförsök, det känns sååå lätt att strunta i dem då. Hmm, får klura lite på hur sträng jag ska vara mot mig själv men här följer iallafall det jag ska eftersträva året som kommer:
 
1. Få saker gjort!
Snålcoachen tipsade om 2-minutersregeln, dvs att göra allt som tar mindre än 2 minuter att göra direkt. För mig kommer det nog bli mycket hemmaarbete, diska upp gröttallriken direkt, lägga in kläderna där de hör hemma, borsta tänderna i reklampausen osv. (Sitter här med en odiskad filtallrik bredvid mig medan jag skriver, men det är ju fortfarande 2014 när jag skriver detta så eh ja...) Ska låna boken Få det gjort! på biblioteket, tror den kan ha bra saker att säga mig, vi får se.
 
2. PLANERA.
Har kommit på något revolutionerande. Lever i en livslögn om att jag mår bäst när jag får vara hur spontan som helst men det är inte sant. Det som stämmer är att jag mår bra av planerad oplanerad tid, dvs att jag planerar att på tisdag eftermiddag ska jag inte plugga eller träna utan göra vad jag vill. Utmaningen blir att bestämma sånt här på förhand då det så lätt blir att man bara degar runt på tisdag eftermiddag men med det konstant dåliga samvete som det innebär att vara student med en tenta coming up. Planen är att försöka mig på en veckoplanering. När ska jag plugga? När ska jag träna? Försöka att på riktigt vara realistisk och INTE göra glädjekalkyler utan fullt rimliga som faktiskt följs. Som mitt liv ser ut så har jag bara mig själv att ta hand om och visst kan oväntade saker dyka upp men det vitkigaste för mig är att man isådanafall kan strukturera om i planeringen men göra det medvetet och inte för att fly från något tråkigt som måste göras. Den som lever får se hur det går! Tips om hur man planerar utan att det blir överväldigande massa måsten tas gärna emot!
 
3. Öva på att vara glad.
Kanske någonstans det allra allra viktigaste. I alla såna där "5 saker man ångrar på livets höst" så finns det alltid med att man inte tillät sig själv att vara lycklig. Innan har jag inte riktigt förstått vad det innebär men jag lutar nu mer och mer åt att man väljer lycka. Bestämmer att idag ska jag vara glad och inte oroa mig, tacksam för min omgivning och tycka att jag gör så gott jag kan. Jag har i perioder skrivit i en bok om 3 saker man gjorde som var bra samt 3 saker att vara tacksam över varje dag. De blir som en minidagbok och är bra i perioder. Ska nog inte lägga den boken som ett till måste i min hjärna men mer som ett sätt att se tillbaka och se alla härliga saker i livet när allt känns lite oskarpt och det är svårt att fokusera på det bra.
 
Hoppas ni har det härligt där ute i nyårsnatten (eller kanske framför tv:n?) Jag misstänker att jag bland oss i sparbloggosfären är i den nedre ålderskategorin och ska passa på att leva efter min ålder ikväll, dvs ta på mig en flashig kort klänning, dricka sliskiga drinkar, prata om PH-säsongen och vara ute till 05 (läs: troligtvis 01..). Nåja, vi får väl se hur det går. Har osparigt nog köpt ett nytt halsband idag på rean som jag redan nu kan tänka mig massor av tillfällen då jag kan ha det, så det känns som ett riktigt bra köp och framförallt ett bra alternativ till att köpa nya kläder och skor osv.
 
Ta hand om varandra! Gott nytt år!
 
 
 
...I dubbel bemärkelse.
 
1. Ge vidare saker man äger/fått.
Yes, jag vill också göra ett litet inlägg i detta ämne. Såhär var det: När jag togh studenten fick jag 8 glas som var fina men inte riktigt min stil, de har stått i skåpet och sedan förvisats ner till källarförrådets mörka miljö där de fört en alltmer tynande tillvaro. Det slog mig att dessa glas är riktiga sommarglas och då mina föräldrar nyss skaffat ett sommarboende skulle de passa bra där. Kruxet var ju att mina föräldrar mycket väl vet att jag fått glasen några år tidigare, men jag gav bort dem som julklapp ändå. Motiveringen var att glasen som sagt skulle fylla ett mycket bättre behov i deras sommarboende än i min lägenhet (som dessutom har en annan persons glasuppsättninga också, ett otroligt ominimalistiskt glasskåp har vi redan), vilket också blev det jag sa till dem. Mamma sa att hon alltid gillat de glasen extra mycket så allt som allt så blev  det en bra julklapp ändå. Poängen var nog att jag itne gav bort dem bara för att jag itne ville ha dem utan för att någon annan hade ett mycket större behov av dem.
 
När jag skriver detta kommer jag att tänka på vad en kollega till mig berättade. De är i 50-årsåldern och hade middagsbjudning för ett gäng och fick då en whiskyflaska som inte öppnades vid det tillfället. Ett par veckor senare hade de samma gäng över på middag igen och öppnade då whiskyn och alla fick sig ett glas. Det blev lite tyst när alla smakade på whiskyn tills den vännen min kollega fått whiskyn av utbrister "Men det är ju nästan bara vatten..!". Min kollega har barn i tonåren så nästa dag satte de sina barn ner för att fråga om de hade tagit whisky och fyllt upp med vatten..? Barnen lovade dyrt och heligt att de inte gjort det med whiskyn, och det kändes trovärdigt. Min kollega frågade då personen de fått whiskyn av om han visste något? Han hade också haft whiskyn hemma ett tag innan så han frågade i sin tur sina barn som också de ihärdigt förnekade att de skulle ha tagit av whiskyn. Han kom då på att de i sin tur fått whiskyn av ett kompispar tidigare så han ringde upp dem och frågade, de frågade i sin tur SINA barn som lite paffa erkände att de tagit whisky och fyllt upp med vatten, typ ett år tidigare.
 
Mysteriet med den vandrande vattenfyllda whiskyn fick sin förklaring och jag tycker den är ganska härlig, man undrar hur länge den hade kunnat vandra vidare utan att den någonsin hade öppnats..
 
2. Återvinna mera a.k.a Hur fasen ska man ha plats för plast/kartong/göas/batterier/glödlampor (som går sönder typ en i veckan här hemma, vet inte hur vi lyckas)
Jag bor i en liten lägenhet och det finns knappt plats för soppåsen under diskhon, hur ska man få plats med återvinning? I nuläget hamnar det i en påse bredvid och det är det fulaste och mest energikrävande prylen i hela huset. det blir återvninning vs minimalistiskt vackert hem. Suck. Hur gör ni andra som bor litet för att kunna återvinna? För att kunna källsortera måste jag gå lver innergården en bit bort, det är itne långt men heller inget man gör varje dag sådär då det är på fel håll från bussen. Tips mottages tacksamt!
Är för tillfället på en så härlig avslappnande skidresa och tar således bloggpaus tills på fredag för att leva lite som man lär, ta vara på lugnet och umgänge och fantastisk natur medan man kan.

Hej så länge. Hörs på fredag!

Liknande inlägg