...I dubbel bemärkelse.
 
1. Ge vidare saker man äger/fått.
Yes, jag vill också göra ett litet inlägg i detta ämne. Såhär var det: När jag togh studenten fick jag 8 glas som var fina men inte riktigt min stil, de har stått i skåpet och sedan förvisats ner till källarförrådets mörka miljö där de fört en alltmer tynande tillvaro. Det slog mig att dessa glas är riktiga sommarglas och då mina föräldrar nyss skaffat ett sommarboende skulle de passa bra där. Kruxet var ju att mina föräldrar mycket väl vet att jag fått glasen några år tidigare, men jag gav bort dem som julklapp ändå. Motiveringen var att glasen som sagt skulle fylla ett mycket bättre behov i deras sommarboende än i min lägenhet (som dessutom har en annan persons glasuppsättninga också, ett otroligt ominimalistiskt glasskåp har vi redan), vilket också blev det jag sa till dem. Mamma sa att hon alltid gillat de glasen extra mycket så allt som allt så blev  det en bra julklapp ändå. Poängen var nog att jag itne gav bort dem bara för att jag itne ville ha dem utan för att någon annan hade ett mycket större behov av dem.
 
När jag skriver detta kommer jag att tänka på vad en kollega till mig berättade. De är i 50-årsåldern och hade middagsbjudning för ett gäng och fick då en whiskyflaska som inte öppnades vid det tillfället. Ett par veckor senare hade de samma gäng över på middag igen och öppnade då whiskyn och alla fick sig ett glas. Det blev lite tyst när alla smakade på whiskyn tills den vännen min kollega fått whiskyn av utbrister "Men det är ju nästan bara vatten..!". Min kollega har barn i tonåren så nästa dag satte de sina barn ner för att fråga om de hade tagit whisky och fyllt upp med vatten..? Barnen lovade dyrt och heligt att de inte gjort det med whiskyn, och det kändes trovärdigt. Min kollega frågade då personen de fått whiskyn av om han visste något? Han hade också haft whiskyn hemma ett tag innan så han frågade i sin tur sina barn som också de ihärdigt förnekade att de skulle ha tagit av whiskyn. Han kom då på att de i sin tur fått whiskyn av ett kompispar tidigare så han ringde upp dem och frågade, de frågade i sin tur SINA barn som lite paffa erkände att de tagit whisky och fyllt upp med vatten, typ ett år tidigare.
 
Mysteriet med den vandrande vattenfyllda whiskyn fick sin förklaring och jag tycker den är ganska härlig, man undrar hur länge den hade kunnat vandra vidare utan att den någonsin hade öppnats..
 
2. Återvinna mera a.k.a Hur fasen ska man ha plats för plast/kartong/göas/batterier/glödlampor (som går sönder typ en i veckan här hemma, vet inte hur vi lyckas)
Jag bor i en liten lägenhet och det finns knappt plats för soppåsen under diskhon, hur ska man få plats med återvinning? I nuläget hamnar det i en påse bredvid och det är det fulaste och mest energikrävande prylen i hela huset. det blir återvninning vs minimalistiskt vackert hem. Suck. Hur gör ni andra som bor litet för att kunna återvinna? För att kunna källsortera måste jag gå lver innergården en bit bort, det är itne långt men heller inget man gör varje dag sådär då det är på fel håll från bussen. Tips mottages tacksamt!

Liknande inlägg

2 kommentarer

omedvetenellermedvetenkonsumtion

30 Dec 2014 18:24

:) Kul att höra om whiskey-fadäsen!
Och bra att dina glas blev en uppskattad present!
Jag bor litet och har en finare kasse sående framme, där all plast, kartong, glas och metall hamnar. Så tömmer jag den i genomsnitt en gång i veckan i containrarna.
Hoppas du hittar en lösning som passar er.
Gott nytt år!!

Svar: Tack, ja glasen hamnade hos rätt ägare iallafall :) Tror på det där att skaffa någon slags bättre behållare, kanske en bra kasse eller som jag är mer inne på nu, något stabilare med en kasse i som man får tömma.. Återkommer på ämnet :)
optimeralivet.blogg.se

Snålcoachen

30 Dec 2014 22:00

Haha, den whiskyhistorien är ju priceless! Helt underbart!

Vi har en alldeles egen sopstation på balkongen nio månader om året. Där samlas all möjlig bråte inkl. den typen av avfall som du skriver om. Resterande tre månader används balkongen och vi måste tyvärr skärpa till oss. Jag skärper till mig genom att lägga avfallet i en påse, ställa det vid ytterdörren och säga åt man eller barn "att de minsann får hjälpa till lite hemma" och att de kan börja med att gå till soprummet *pekar på påsen*. PROBLEM SOLVED!

Svar: Jag blir ju snarare inspirerad av att ha allt på balkongen nu... Det kanske inte riktigt var meningen? hehe. Nä, jag tror att vi tar ut soporna med jämna mellanrum just för att vi ser det heeeela tiden, på balkongen hade det kunnat stå till midsommar.. Det får nog skaffas någon slags snygg (??) behållare som man får lägga allt i och sortera vid återvinnignsstationen. Längtar tills jag har barn att skicka ut! Kan lätt muta dem om det krävs, återvinningsnöden har ingen lag.
optimeralivet.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej