Jag tänker sticka ut hakan och hävda att snålande och minimalistiskt tänkande har förvandlat mig till en riktig materialist!

Senaste veckorna har jag behövt skaffa ett antal saker inför en kommande långresa. Jag har researcha vilken produkt som är bäst noggrant och sedan lagt tid på att hitta billigaste webbutiken och slutligen sökt internet efter rabattkod att använda.

Detta är mitt standardsätt att införskaffa "saker" men det slog mig nu när det blev så otroligt många turer till matbutiken för att hämta ut paket att det tar faktiskt rätt mycket av min tid. På något mystiskt sätt har strävan efter färre saker och sparsamt leverne gjort att införskaffandet av nödvändiga saker tar LÄNGRE tid och därmed mer plats i mitt liv, både i tid och mentalt. En riktig materialist?

Frågan är vad alternativet är?

Jag skulle uppskatta att jag sparat minst 30 % på varje enskild sak och när man slår ihop det blir det verkligen mycket pengar. Diet är nånstans värt det. Det jag kommit fram till att jag kan effektivisera är att söka ingom ett begränsat antal butiker jag vet är bra och att söka EN gång på rabattkod (och inte bli girig och klicka på 20 länkar i hopp om 10 % rabatt... antingen finns liksom rabatten där eller så finns den inte).

Det jag däremot känner att internetköpande främst ger mig utöver sparande av pengar är trots allt TID: 20 minuter på nätbutiker tar jag VARJE DAG framför att trängas på stan på jakt efter något otroligt tråkigt, typ diarrétabletter och handsprit.

Bloggosfären! Hur gör ni med sånt här? Har ni något bra sätt att låta ett köp ta lagom lång tid? Hur gör ni för att inte hitta er själva en tisdagsnatt kl 02:15 maniskt letande på rabattsidor efter 5% rabatt på varan för 79 kr...? (Japp, det har hänt).