Här sitter jag och bloggar vid tolvslaget!
 
Nää.. Har bar lärt mig hur man tidsinställer inlägg, hehe.
 
Ja, nyårslöften, ska man ha det? Ska nog byta ut dem mot nyårsförsök. Eller, eh, ser ju hur mesigt det ser ut med nyårsförsök, det känns sååå lätt att strunta i dem då. Hmm, får klura lite på hur sträng jag ska vara mot mig själv men här följer iallafall det jag ska eftersträva året som kommer:
 
1. Få saker gjort!
Snålcoachen tipsade om 2-minutersregeln, dvs att göra allt som tar mindre än 2 minuter att göra direkt. För mig kommer det nog bli mycket hemmaarbete, diska upp gröttallriken direkt, lägga in kläderna där de hör hemma, borsta tänderna i reklampausen osv. (Sitter här med en odiskad filtallrik bredvid mig medan jag skriver, men det är ju fortfarande 2014 när jag skriver detta så eh ja...) Ska låna boken Få det gjort! på biblioteket, tror den kan ha bra saker att säga mig, vi får se.
 
2. PLANERA.
Har kommit på något revolutionerande. Lever i en livslögn om att jag mår bäst när jag får vara hur spontan som helst men det är inte sant. Det som stämmer är att jag mår bra av planerad oplanerad tid, dvs att jag planerar att på tisdag eftermiddag ska jag inte plugga eller träna utan göra vad jag vill. Utmaningen blir att bestämma sånt här på förhand då det så lätt blir att man bara degar runt på tisdag eftermiddag men med det konstant dåliga samvete som det innebär att vara student med en tenta coming up. Planen är att försöka mig på en veckoplanering. När ska jag plugga? När ska jag träna? Försöka att på riktigt vara realistisk och INTE göra glädjekalkyler utan fullt rimliga som faktiskt följs. Som mitt liv ser ut så har jag bara mig själv att ta hand om och visst kan oväntade saker dyka upp men det vitkigaste för mig är att man isådanafall kan strukturera om i planeringen men göra det medvetet och inte för att fly från något tråkigt som måste göras. Den som lever får se hur det går! Tips om hur man planerar utan att det blir överväldigande massa måsten tas gärna emot!
 
3. Öva på att vara glad.
Kanske någonstans det allra allra viktigaste. I alla såna där "5 saker man ångrar på livets höst" så finns det alltid med att man inte tillät sig själv att vara lycklig. Innan har jag inte riktigt förstått vad det innebär men jag lutar nu mer och mer åt att man väljer lycka. Bestämmer att idag ska jag vara glad och inte oroa mig, tacksam för min omgivning och tycka att jag gör så gott jag kan. Jag har i perioder skrivit i en bok om 3 saker man gjorde som var bra samt 3 saker att vara tacksam över varje dag. De blir som en minidagbok och är bra i perioder. Ska nog inte lägga den boken som ett till måste i min hjärna men mer som ett sätt att se tillbaka och se alla härliga saker i livet när allt känns lite oskarpt och det är svårt att fokusera på det bra.
 
Hoppas ni har det härligt där ute i nyårsnatten (eller kanske framför tv:n?) Jag misstänker att jag bland oss i sparbloggosfären är i den nedre ålderskategorin och ska passa på att leva efter min ålder ikväll, dvs ta på mig en flashig kort klänning, dricka sliskiga drinkar, prata om PH-säsongen och vara ute till 05 (läs: troligtvis 01..). Nåja, vi får väl se hur det går. Har osparigt nog köpt ett nytt halsband idag på rean som jag redan nu kan tänka mig massor av tillfällen då jag kan ha det, så det känns som ett riktigt bra köp och framförallt ett bra alternativ till att köpa nya kläder och skor osv.
 
Ta hand om varandra! Gott nytt år!