Jag skall snart ge mig ut på en längre resa, vi snackar månader, i samband med mina studier. Det ska bli jobbigt stressigt, något helt nytt och alldeles alldeles underbart..!
 
Nu när nedräningen på riktigt har börjat har jag märkt ett oroande drag hos mig själv. Jag safear kring ALLT. Jag ska till ett land där jag inte vet hur tillgången på saker kommer vara, dvs jag måste ("måste") köpa min hudkräm, tamponger, torrschampo, extra strumpor etc etc etc så att det räcker hela resan för jag vet inte hur det kommer vara där. Resfebern ökar och kontot minskar..!
 
Just när jag tyckte att jag blivit ganska hyfsad på att resa med mindre packning så kommer detta och jag känner mig helt golvad och vilsen. Jag hade GÄRNA lämnat en del saker hemma men jag vill INTE att införskaffandet av exempelvis med solkräm (som min hud tål) ska få ta energi och tid ifrån min resa = Jag handlar på mig ALLT här hemma.
 
Det sitter en Daredevil på ena axeln och en Safe-ängel på den andra. Extra solkräm? JA! NEJ! Ett par ectra skor? JA! NEJ! Köpa ett par bättre hörlurar innan resa? JA! NEJ!
 
Kan säga som såhär: Hittills har safe-ängeln vunnit varje gång... Jag försöker intala mig att så länge det gäller förbrukningsprodukter så är det okej att ta med mer. jag kommer inte backpacka omrking vilket gör att väskan gärna får väga en del. När det gäller inköp av nya kläder för resan har jag försökt kompromissa... Det ställs vissa klädkrav i landet jag ska till och då har jag känt att "better safe than sorry". Däremot så har jag försökt begränsa mig när det gäller att vilja köpa ny, ännu mer praktisk väska, ett par specialskor jag aldrig kommer använda hemma och massor med t-shirts och blusar som känns tveksamma.
 
Är nu i stadiet: All-packning-ligger-utspridd-på-golvet-för-att-kunna-övervakas. Puh. Mentalt lugn? Eh nej. Jag försöker se över packningen från dag till dag och granska vad jag verkligen ska/bör ha med och det går ändå framåt.
 
Kära bloggläsare, är det någon som känner igen sig? Vad är era bästa tips på såna här resor? Det hade verkligen muntrat upp mig med historier av typen: "ALLT sket sig men det gick bra ändå till slut på grund av DEN HÄR FANTASTISKA lösningen", eller bara en liten klapp på axeln om att det kommer gå fint.